Stedentrip Berlijn

Als je eenmaal in Berlijn ben aangekomen, kan jouw indrukwekkende stedentrip beginnen. Er zijn weinig andere steden te vinden waar het contrast tussen het verleden en het heden zó nadrukkelijk aanwezig is. Berlijn is de Duitse hoofdstad en naast een groot aantal culturele zaken zul je hier ook een groot aanbod aan winkels, restaurants waar heerlijke hapjes worden geserveerd, grote en hippe (nacht)clubs, prachtige parken en moderne architectonische gebouwen aantreffen.

Houd je meer van kleine winkeltjes en boetiekjes? Ga dan eens een kijkje nemen in de Friedrichstrasse en de wijk Prenzlauer Berg. Ook in de vele zijstraatjes van Berlijn vind je kleinere winkeltjes.

Bij de Brandenburger Tor en de Reichstag werd begonnen met de bouw én de afbraak van de Berlijnse Muur. Het bekendste monument van de stad is de Brandenburger Tor. Op loopafstand van deze boog, waarop de Griekse Godin Victoria in haar strijdwagen zit, ligt de Reichstag. Op dit Berlijnse parlementsgebouw staat een glazen koepel geplaatst waarin je via trappen naar de top kunt lopen.

Jarenlang waren families in Berlijn van elkaar gescheiden door de 45,3km lange, zwaar bewaakte Berlijnse Muur. Pas in 1989 werd begonnen met de Muur af te breken! Alles wat er nog over is van de Muur is de East Side Gallery, een stuk muur van 1200 meter met graffiti en schilderwerken.

Zodra het zonnetje gaat schijnen, gaan de poorten van de ‘biertuinen’ in Berlijn open en wordt het genieten van een heerlijk verfrissend biertje of een ander heerlijk drankje. Sommige biertuinen hebben een prachtige ligging langs de rivier de Spree. Aan de Spree liggen ook boten met restaurants waar ’s avonds, als de temperatuur nog aangenaam is, heerlijk gegeten kan worden.

Stedentrip Berlijn boeken

Berlijn is een stedentrip waar veel historie, cultuur maar ook de botsing van oude en moderne gebouwen en culturen samenkomen. Een stedentrip naar Berlijn zal je heel lang bijblijven en genoeg stof tot napraten doen geven.