Een mooie stedentrip naar Brussel boeken.

De meest beeldbepalende highlight van Brussel is natuurlijk het Atomium, dat ook wel de Eiffeltoren van Brussel wordt genoemd. Het Atomium werd oorspronkelijk gemaakt voor de wereldtentoonstelling in Brussel en het heeft de stad een mooi beeldbepalend gezicht gegeven.

Ook hoog op de lijst van bezienswaardigheden staat de Grote Markt, het bekendste plein van Brussel, dit plein is al sinds de 11e eeuw een leuke trekpleister met altijd veel leven en heel veel restaurants en barretjes.

We kennen natuurlijk allemaal wel het bekendste mannetje van België en als je dan in Brussel bent kan een bezoekje aan Manneken Pis niet ontbreken. Midden in Brussel vlak bij de Grote Markt staat Manneke Pis. Dit grappige standbeeld van het plassende jongetje staat daar al sinds de 15 de eeuw. Het beeld wordt miljoenen keren per jaar gefotografeerd, en heeft zo’n heerlijke ondeugende uitstraling en daarmee een grote aantrekkingskracht op buitenlandse toeristen, die in de omgeving ook graag een souvenirtje van Manneken Pis kopen.

Cultureel biedt Brussel onder andere de Botanique. Dit is één van de bekendste plaatsen in België waar concerten worden gegeven wanneer je langer verblijft in Brussel is het een aanrader om hier een keer een concert bij te wonen en anders is het gebouw zelf ook prachtig om te bekijken.

Het gerechtsgebouw is nog zo’n mooi gebouw om te bezichtigen, het paleis van justitie is ontworpen door een bekende Belgische architect en prachtig om te zien.

Stedentrip Brussel boeken

Brussel is een jonge en bruisende stad met tal van gezellige eetgelegenheden en winkels waar je top mode kunt kopen, hierdoor biedt een stedentrip Brussel naast cultuur ook voldoende afwisseling in de zin van bourgondisch of culinair eten en luxe shoppen.