Stedentrip Londen Boeken

 

Londen is vanuit Nederland makkelijk met de boot, trein of per vliegtuig bereiken. Deze bruisende en swingende hoofdstad van Engeland moet je minimaal één keer in je leven een bezoekje hebben gebracht. Vooral voor de kerstperiode is het er geweldig. Londen is trendy en je vind er de meest hippe restaurantjes en kledingzaken die volgens de laatste mode zijn.

Als je Londen op een voordelige manier wilt bezoeken dan is het zeker aan te raden om een Londonpass aan te schaffen waarmee je de meeste attracties kunt bezoeken. Als eerste mag een bezoekje aan de Big Ben natuurlijk niet ontbreken op je voordelige stedentrip naar Londen. De Big Ben is misschien wel het bekendste icoon van Londen.

De grote klok hangt in een toren die Elizabeth genaamd is en weer deel uitmaakt van het Westminster paleis of het Westminster Palace zoals dit eigenlijk heet. De toren is groter dan je in eerste instantie denkt en je zult dit goed merken als je er eenmaal voor staat.

Het volgende hoogtepunt aan je bezoek aan Londen moet een bezoekje zijn aan Buckingham Palace. Dit is de officiële residentie van alle Britse vorsten en dit is al zo sinds 1837. Tegenwoordig woont de koningin van het Verenigd Koninkrijk hier nog steeds en haar nederige stulpje telt maar liefst 775 kamers.

Iets wat leuk is om te bekijken is de wissel van de wacht. Als je op zoek bent naar wat sensatie op je stedentrip dan is het bezoeken van de London Eye een absolute must. Het is leuk als je dit eventueel s avonds kunt doen want dan is het rad prachtig verlicht. Tegenover de Big Ben vind je het grootste reuzenrad ter wereld. Het rad is maar liefst 35 meter hoog en bij goed weer heb je een zicht van wel 40km. Dé kans om heel Londen te kunnen zien liggen van bovenaf.