Stedentrip naar Milaan

Een bezoek aan Milaan zul je nooit vergeten. Je moet van tevoren goed bedenken wat je precies wilt gaan bezoeken want de bezienswaardigheden liggen nogal verspreid. Natuurlijk zal enige vaardigheid met de Metro je goed van pas komen want met de metro kom je overal supersnel en de kosten zijn niet hoog. De taxi in Milaan is kostbaar en door het drukke verkeer niet erg snel. Maar het leukste is natuurlijk om zoveel mogelijk te lopen in zo’n wereldstad.

Milaan heeft prachtige gebouwen met leuke binnenpleintjes en je zult natuurlijk hippe mensen aantreffen in deze modestad. Als je van een gezellige drukte houdt is de kunstenaarswijk Brera of Corso Genova & Via Torino een absolute aanrader, ook als je ’s avonds wat gezelligheid wilt.

De leukste avondterrassen vind je in de wijk Zone Naviglio. Er zijn dan ook kraampjes met de bekende sieraden, tassen, schilderijen enz. Er liggen ook rondvaartboten in de grachten waar je tijdens een tochtje een lekker glaasje kunt drinken en een lekker hapje kunt eten. Ook zijn hier in de omgeving verschillende winkels, restaurants en café’s.

Als je ooit een winkel binnen van bijvoorbeeld Louis Vuitton, Prada, Gucci, Yves Saint Laurent etc. wilt bezoeken dan moet je echt een keer naar Milaan gaan. Vooral wanneer je je netjes kleed en je rustig gedraagt wordt de deur graag voor je opengehouden bij jouw entree in deze top chique winkels.

Alle grote mode merken kun je vinden in Milaan want Milaan is natuurlijk de modestad van de wereld. Vooral schoenen van Italiaans leer zijn een lust voor het oog, wanneer jouw budget niet torenhoog is, dan is het toch leuk om naar de prachtig ingerichte etalages te kijken.

Wat je zeker niet mag overslaan tijdens jouw stedentrip Milaan is de luxueuze winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele. Het is erg indrukwekkend door de bouw en de winkels. Het heeft een glazen koepel van 47 meter hoog. Alles is geweldig, de vloer, de muren, de winkels. Voor de liefhebber is er in de buurt ook een Ferrari Store.

Stedentrip Milaan boeken