Stedentrip Praag

Praag is een prachtige stad en nog niet heel bekend bij het westerse publiek, maar eenmaal in Praag geweest zul je al jouw vrienden er over vertellen. Praag is namelijk een geweldige combinatie van cultuur en geschiedenis, bovendien is de hele binnenstad van Praag opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Omdat Praag geen vlakke stad is maar vele heuveltjes en trappen heeft is het belangrijk dat je je daar op voorbereid met jouw schoeisel, ben je slechter te been is het raadzaam om je vooraf goed te informeren hoe je overal kunt komen.

Uniek om te bezoeken als je in Praag bent is de oude Karelsbrug die de oude stad verbindt met de wijk Mala Strana. De brug is vooral bekend om zijn vele beelden van heilige figuren. Als je op de brug staat heb je een uniek uitzicht over de stad. De Karelsbrug is een echte eye-catcher van Praag en vele mensen lieten zich hier al fotograferen voor een prachtig beeld.

Ook de Praagse burcht is een bezoek meer dan waard, het is enorm groot en is in diverse tijden gebouwd en uitgebreid. Het oudste deel van de burcht is al gebouwd in de 9e eeuw. De Praagse burcht is de grootste burcht te wereld en is gebouwd op een heuvel waardoor het de skyline van Praag gezicht geeft en op vele plaatsen in de stad te zien is.

De Joodse wijk Josefov heeft prachtige synagoges en laat je een kijkje nemen in de geschiedenis van de Joden. Een bezoekje aan het Jodds museum kan jouw beeld van de Joden nog verder kleur geven.

De grote klik van Praag is ook een hoogtepunt dat je gezien moet hebben wanneer je een stedentrip Praag doet. De historische klok zit op de gevel van het raadhuis en geeft naast de tijd ook de stand van de zon en maan weer.

Stedentrip Praag boeken