Stedentrip Riga online boeken

Riga is de hoofdstad van Letland en staat bij veel mensen hoog op het lijstje van stedentrips die ze nog een keertje zouden willen doen. Dat is uiteraard niet voor niets want Riga is een prachtige en boeiende stad om een keertje te bezoeken.

Het centrum van Riga is een mooi en oud stadscentrum vol kleine straatjes en steegjes maar ook boordevol vertier in de vorm van winkeltjes, restaurants en bars, bovendien staat de binnenstad van Riga op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Musea in Riga

Het oorlogsmuseum van Riga is gevestigd in de Kruittoren, deze toren is de enige toren die nog over is van de oude stadswal in het museum is een tentoonstelling over de recente oorlog geschiedenis van Riga.

Het zeevaartmuseum laat de welvarende ontwikkeling van Riga zien dankzij de handel over zee, er zijn vele prachtige klassieke modelschepen te zien.

Het nationaal kunstmuseum heeft een grote collectie kunst van kunstenaars uit Letland, maar ook van kunstenaars uit het buitenland die in Letland gewoond hebben en daar kunst gemaakt hebben.

Het bezettingsmuseum geeft een kijk op de vele bezettingen van Letland door naburige landen, het is een zwaar museum dat gelukkig eindigt met een positief thema, namelijk de onafhankelijkheid in 1991.

Bezienswaardigheden in Riga

Tijdens jouw stedentrip Riga, zul je vast en zeker ook de volgende bezienswaardigheden willen zien:

De Sint Peterskerk, de Sint Janskerk en de Dome Kathedraal zijn prachtige Baltische bouwwerken die allemaal heel veel cultuur en geschiedenis met zich meebrengen. Ze zijn te bezichtigen en bieden elk een unieke kijk op het verleden en heden van deze stad.

Het vrijheidsmonument is een prachtig beeld dat is geplaatst tussen de bezetting van nazi’s en de bezetting van de russen. Dit beeld was een teken van onafhankelijkheid die slechts even duurde.

Er staan nog vele houten huizen in Riga die vooral voor de tweede wereldoorlog werden gebouwd, de prachtige houten huizen zijn in sommige wijken nog prominent aanwezig en zijn erg leuk om te bezoeken.

Al met al voldoende ingrediënten voor een leuke stedentrip naar Riga de hoofstad van Letland en uiteraard is dit slechts een klein aanbod er zijn nog vele malen meer dingen die je kunt doen en bekijken in Riga.