Stedentrip Rio de Janeiro boeken

Rio de Janeiro is de hoofdstad van Brazilië, het immens grote land dat bijna iedereen wel kent van het voetbal, het carnaval, de stranden, de mooie mensen maar ook de armoede in de favela’s (sloppenwijken) en de hoge criminaliteit.

De bruisende hoofdstad heeft heel veel moois te bieden en is een stedentrip meer dan waard.

Het beeld van Jezus is een gezichtsbepalend beeld voor de stad en dit beeld verwelkomd de schepen die vanaf de zee Brazilië bereiken.

Copacabana

Ook een belangrijke bezienswaardigheid van Rio zijn natuurlijk de stranden van Copacabana, waar het zien en gezien worden is. De mannen spelen er graag voetbal of Capoeira en de vrouwen worden graag gezien in hun mooie bikini’s. De hormonen gieren door de warme lichamen op de Braziliaanse stranden.

Carnaval

Het Carnaval is en blijft een enorme trekpleister van Rio, de samba druist door alle straten en het volk plus de vele toeristen doen zich tegoed aan muziek, drank en sex. Het is tijdens de carnaval een broeinest van mensen die allemaal plezier willen hebben en genieten van het leven en van elkaar. De belangrijkste straat tijdens het carnaval is de Sambodromo, dit is de straat waar je altijd de prachtige praalwagens en schuddende billen op tv langs ziet komen.

Santa Teresa

Santa Teresa is een hooggelegen wijk met veel koloniale invloeden, vanuit de wijk kun je prachtig het beeld Cristo Redentor (jezus) zien. De wijk wordt vooral bewoont door kunstenaars en daardoor hangt er een mooie sfeer in deze wijk.

Favela

Ook de gevaarlijke favelas die mede door het WK voetbal in 2014 veel in beeld zijn geweest de laatste tijd, zijn een bepalend onderdeel van Rio de Janeiro. In de favelas wonen de armste inwoners van de stad op de bergen staan vele huisjes en bendes zijn hier de baas. Wanneer u de favelas wilt bezoeken doet u dit altijd onder begeleiding van een ervaren gids en beveiligers anders is het er te gevaarlijk.

Wanneer u een stedentrip Rio de Janeiro van plan bent te boeken, bereid u dan altijd goed voor en laat u goed informeren over de do’s en dont’s in deze prachtige stad in Brazilië.