Stedentrip Tallinn boeken

Een stedentrip naar Tallinn is pas sinds enkele jaren populair bij stedentrip liefhebbers, maar net als stedentrips naar omringende landen is ook Tallinn de hoofdstad van Estland een bezoek meer dan waard.

Estland is een van Baltische staten die lange tijd na de tweede wereldoorlog onder Russisch (Sovjet) bewind heeft gestaan, daar zijn vele mooie invloeden van terug te vinden in onder andere de hoofdstad Tallinn.

Alexander Nevski Kathedraal

Een must-see in Tallinn is de Russisch-orthodoxe kathedraal Alexander Nevski, deze prachtige kathedraal met de 5 koepels is een mooi staaltje Russische bouwkunst, die naast mooi ook een symbool voor de onderdrukking door de russen is.

Toompea Kasteel

Het Toompea kasteel is een zeer oud kasteel dat zijn oorsprong vind in de 13e eeuw en in de loop der jaren steeds verder uitgebreid is. Omdat het kasteel bovenop de domberg is gebouwd is het vanaf vele plekken in de stad mooi te zien en daarmee een gezichtsbepalend element van Tallinn. Wanneer je een goede conditie hebt kun je via de 215 treden tellende trap omhoog klimmen in de Pikk Herman toren en zo een adembenemend uitzicht over de stad krijgen.

Musea in Tallinn

Bij een stedentrip naar Tallinn kan een bezoek aan een van de vele musea niet ontbreken, omdat er vele musea zijn vindt je altijd een museum dat past bij uw interesses:

  • Het stadsmuseum met de geschiedenis van Tallinn vanaf de prehistorie tot nu.
  • Het KGB museum over de tijd dat de Russische geheime dienst veel spionagewerk deed in de sovjet staten.
  • Het open lucht museum waar je terug in de tijd gaat naar het oude plattelandsleven.
  • Het Kumu kunstmuseum is zeer groot en heeft zowel een collectie oude als recente kunst uit Estland en het buitenland.

Net als veel andere Baltische hoofdsteden beginnen steeds meer mensen Tallinn te ontdekken als prachtige stedentrip.